Incident u SO Prnjavor: Predsjednik snimao sjednicu, reagovao načelnik

Srna
Incident u SO Prnjavor: Predsjednik snimao sjednicu, reagovao načelnik

PRNjAVOR - Današnji početak nastavka sjednice Skupštine opštine Prnjavor obilježio je incident zbog telefonskog snimanja zasjedanja i prenosa uživo na Facebook profilu predsjednika lokalnog parlamenta Mirka Bukvića koji je preuzeo i jedan od lokalnih portala.

Po saznanju da se današnja sjednica, koja je zbog obimnog dnevnog reda prekinuta u petak, 18. juna, prenosi uživo bez odobrenja Skupštine opštine, o čemu nisu bili obaviješteni ni prisutni u sali, reagovao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je sklonio telefon koji se nalazio na stolu odbornika SDS-a Marine Đuraš i prekinuo snimanje.

Policijska stanica Prnjavor, koja je obaviještena o ovom slučaju, sačinila je zapisnik.

Tomaš je nakon pauze u skupštinskom zasjedanju rekao da je u cijeli slučaj umiješana vladajuća koalicija sa SDS-om na čelu, s ciljem da prave cirkus i scenario u jednom zakonodavnom tijelu kao što je Skupština.

On je napomenuo da nema ništa protiv toga da ovlaštene medijske kuće snimaju skupštinski sadržaj, ali se protivi tome da neovlašteni portali snimaju sjednicu, od toga prave profit i prikupljaju medijske poene.

Šef Kluba odbornika SDS-a Milan Petrović tvrdi da nisu tačni navodi da ova stranka ima bilo kakve veze sa neovlaštenim snimanjima, te kaže i da svaki odbornik ima pravo da snima svoj nastup uživo na sjednici Skupštine opštine, po, kako je rekao, uzoru na načelnika opštine koji je ranije snimio svoje izlaganje i objavio na društvenim mrežama.

Sjednica je nastavljena donošenjem odluka o preostale 24 tačke dnevnog reda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana