Humanitarni koncert za udruženje "Djeca sunca" u Šamcu

Srna
Humanitarni koncert za udruženje "Djeca sunca" u Šamcu

ŠAMAC - U Šamcu je održan godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Posavina" iz Crkvine koji je imao humanitarni karakter jer su prikupljana sredstva za Udruženje građana za lica sa posebnim potrebama "Djeca sunca".

Na humanitarnom godišnjem koncertu, kojim su uveličali i obilježavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, učestvovala su kulturno-umjetnička društva "Zavičaj" iz Modriče, šamački "Novo selo" i "Šamac" i sekcija "Posavina" iz Vukosavlja.


Predsjednik KUD "Posavina" iz Crkvine Dragica Marinković rekla je Srni da je njihova sekcija večeras promovisala tradiciju, kulturu i zajedništvo.

"Sredstva od ulaznica će biti usmjerena za Udruženje žDjeca suncaž iz Šamca i odlazak članova KUD-a žPosavinaž na Internacionalni festival u Tasos u Grčkoj", kaže Marinkovićeva.

Ona je podsjetila da KUD "Posavina" broji oko 90 članova zajedno sa sekcijom Vukosavlje, koji su raspoređeni u nekoliko grupa.

Direktor Centra za kulturu Srđan Tripić rekao je Srni da su večeras željeli da doprinesu i današnjem prazniku i humanitarnoj akciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana