Humanisti iz cijelog svijeta pomažu porodici iz Srpca: Pokazali Leščešinima da nisu sami

D. J.
Humanisti iz cijelog svijeta pomažu porodici iz Srpca: Pokazali Leščešinima da nisu sami

SRBAC - Porodici Leščešin iz Gornjih Srđevića kod Srpca ovih dana je uručena nova pomoć u iznosu od 3.000 KM koju su prikupili mještani sela Ilićani i vjernici lepeničke parohije iz dijaspore.

Glava porodice Pero Leščešin nastradao je 10. decembra prošle godine prilikom svinjokolja, a iza njega je ostala supruga Vesna sa četvoro maloljetne djece. Sveštenik Nenad Đurić kaže da su se apelu lepeničke parohije odazvali i humanisti iz SAD koji vode porijeklo iz Srpca i koji su prikupili čak 14.000 KM.

- Zahvaljujući Snježani Adamović iz Donje Lepenice, koja živi i radi u američkom gradu Mičigen, prikupljena je ova značajna donacija koja će biti isplaćena narednih mjeseci u dijelovima na račun porodice - rekao je Đurić.

U proteklom periodu pomoć Leščešinima su uručili i njihovi sugrađani Rade Vučenović i Pero Selehijević koji su pokrenuli akciju u koju se uključilo 77 porodica iz dijaspore, a najveći broj njih će u naredne tri godine na poseban račun porodice uplaćivati mjesečno po deset evra.

Akciju je podržala i opština Srbac koja od 1. januara ove godine mjesečno uplaćuje 400 KM, odnosno stotinu KM po djetetu, sve do završetka njihovog školovanja, a pomoći će i u završetku opremanja njihove nove porodične kuće.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana