"Haveri" pozivaju na utakmicu za Magdalenu Vlaški

Srna
"Haveri" pozivaju na utakmicu za Magdalenu Vlaški

FOČA- Na utakmici posljednjeg kola Prve lige Srpske između fočanske Sutjeske i Radnika iz Bijeljine, koja se igra u srijedu, 31. maja, u dobrotvornoj akciji navijačke grupe "Haveri Foča" i Uprave kluba, prikupljaće se novčana pomoć za liječenje djevojčice Magdalene Vlaški iz Trnova.

"Haveri" su pozvali ljubitelje fudbala i sve ljude dobre volje da dođu na Gradski stadion i da novčanim prilogom pomognu Magdaleni da pobijedi bolest.

Ulaz na stadion biće slobodan, a na tribinama će, navode navijači, biti postavljene kutije za prikuljanje novčane pomoći, od srca, koliko je ko u mogućnosti.

-Dođite da pozdravimo fudbalere na kraju sezone i da pomognemo Magdaleni. Svi na tribinu -poručili su "Haveri".

Okupljanje navijača je u 18.30 časova iznad stadiona u kafeu "Hajduk", a utakmica će početi u 19.00 časova.

Kišida spreman za sastanak sa Kimom kako bi riješili pitanje otetih Japanaca

TOKIO  - Japanski premijer Fumio Kišida izjavio je danas da je spreman da se sastane sa sjevernokorejskim liderom Kimom Džongom Unom da bi pokušao da riješi pitanje japanskih državljana otetih tokom šezdesetih i sedamdesetih, prenose mediji.

-Odlučan sam da se direktno suočim sa Kimom Džongom Unom, bez ikakvih preduslova - rekao je Kišida na skupu o ovom pitanju u Tokiju, prenio je list "Mainiči šimbun".

Novinske agencije Nikei i Kjodo objavile su slične izvještaje.

Pjongjang je 2002. godine priznao da je prije nekoliko decenija kidnapovao 13 japanskih državljana. Petorica otetih i njihove porodice kasnije su se vratili u Japan, a za ostale je objavljeno da su umrli.

Međutim, Tokio vjeruje da je oteto 17 Japanaca i nastavlja da istražuje sudbinu onih koji se nisu vratili, prenose lokalni mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana