Grujičić najavio nove projekte u Srebrenici

Srna
Grujičić najavio nove projekte u Srebrenici

SREBRENICA - Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić za sljedeću sedmicu je najavio početak sanacije vanjskih zidova i postavljanje novih fasada na pet stambenih zgrada, ali i druge radove koji će uslijediti u narednom periodu.

Grujičić je rekao da je riječ o dvije stambene zgrade u Rudarskoj ulici i tri zgrade u naselju Baratova.

On je istakao da će nastojati da obezbijedi sredstva za obnovu fasada na još četiri preostale stambene zgrade u ovom mjestu, koje nisu sanirane nakon rata.

Grujičić je rekao novinarima da će poslije obnove fasada početi sanacija, odnosno zamjena krovova na tri preostale stambene zgrade čiji su krovovi u ratu devastirani i još nisu zamijenjeni.

On je najavio da će uskoro početi i asfaltiranje nekoliko seoskih puteva jer je, kako smatra, ekonomičnije to učiniti, pa se poslije toga duže vremena ne moraju izdvajati sredstva za njihovo održavanje.
Grujičić je dodao da je u toku izrada glavnog projekta za izgradnju gradske garaže u centru ove varošice na osnovu kojeg treba da bude sprovedena procedura i izabran izvođač radova za izgradnju tog objekta za koji je opština obezbijedila 250.000 KM.

On je izrazio uvjerenje da će rukovodstvo opštine obezbijediti sredstva i da će ove godine početi rekonstrukcija gradskog parka.
Za Dan opštine Srebrenica, 11. mart, načelnik je najavio zvanično otvaranje i početak rada mini-drvoprerađivačkog pogona "As-drvo", zatim nove hale fabrike za pocinčavanje u Potočarima.
Prema njegovim riječima, očekuje se da bude puštena u rad novizgrađena mini-elektrane na rijeci Zeleni Jadar čiju izgradnju je finansirao Srđan Rankić, aktuelni direktor "Elektrodistribucije Bratunac".

U ovim pogonima biće otvoren izvjestan broj novih radnih mjesta i omogućiće zapošljavanje mladih sa ovog područja.

Grujičić je podsjetio da je u ovom mjesecu izgrađen novi betonski most preko rječice Križevice u Dugom Polju, a u cjelosti je rekonstruisan most u naselju Plavi koji je oštećen u poplavama 2014. godine.

U njihovu izgradnju uloženo je 45.000 KM, a za nekoliko dana biće dostupni za korištenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana