Graja mališana odjekivala gradskim upravama

Snežana Tasić, Ljiljana Aleksić
Graja mališana odjekivala gradskim upravama

Prijedor, Bijeljina - Djeca iz vrtića i osnovnih škola, njih nekoliko stotina, bila su juče gosti gradonačelnika i načelnika nekoliko lokalnih zajednica u Srpskoj, a oni su im povodom “Nedjelje djeteta” uručili prigodne poklone.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković priredio je prijem za polaznike vrtića “Radost” i uručio poklone za svih 600 mališana koji pohađaju ovaj javni i još dva privatna vrtića u gradu na Sani.

- Ovo su dani kada se posebna pažnja posvećuje pravima naših malih stanovnika sa željom da im obezbijedimo zdrav, miran i bezbjedan život - rekao je Đaković.

Smijeh i graja čuli su se juče i u bijeljinskoj Gradskoj upravi, gdje je u posjetu gradonačelniku Mići Mićiću došla porodica Arsenović, koja broji petoro djece. Roditelji Danka i Siniša zahvalni su gradonačelniku, ali i upravi vrtića, koja im je treće dijete oslobodila plaćanja.

- Nama to mnogo znači, ne samo kao materijalna, već i kao moralna podrška, jer su prepoznali da treba podržati višečlane porodice - rekla je Danka.

Mićić je istakao da Gradska uprava brine o natalitetu i dodao da je petoro djece u porodici zaista ogromno bogatstvo.

- Želimo im da imaju još djece koja će izrasti u dobre i uspješne ljude. Na tom putu nastojaćemo da im pomognemo - rekao je Mićić.

Djeca iz trebinjskih osnovnih škola i vrtića, te članovi Udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko” posjetili su gradonačelnika Mirka Ćurića. Uručili su mu poklone koje su sami napravili, a predstavili su se i recitacijama.

Vesna Miljanović iz Udruženja “Sunce nam je zajedničko” rekla je da je “Nedjelja djeteta” prilika da se pokaže da sva djeca imaju jednaka prava.

- Za djecu moramo da izdvojimo dovoljno vremena da im pokažemo šta je važno u životu, a to je da budu ljudi, da ih uputimo i budemo odgovorni - naveo je Ćurić. Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan organizovao je tradicionalni prijem za djecu iz vrtića “Larisa Šugić”. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana