Gradiška: Poklon-paketi za 10 beba

Srna
Foto: Srna

GRADIŠKA- Volonteri Gradske organizacije Crvenog krsta Gradiška uručili su danas poklon-pakete za 10 beba koje su rođene u porodilištu gradiške bolnice u posljednja tri dana.

Koordinator za humanitarne aktivnosti gradiškog Crvenog krsta Mirjana Potajac rekla je da tradicionalno svake godine daruju bebe rođene 8. maja, na rođendan osnivača Crvenog krsta Anrija Dinana, i u toku Nedjelje Crvenog krsta, koja se obilježava od 8. do 15 maja.

"Svim bebama koje su rođene 8. maja čestitamo rođendan i želimo im da budu pravi ljudi kao što je to bio osnivač Crvenog krsta. Ovo nam je jedna od najljepših aktivnosti", istakla je Potajčeva.

Povodom Nedjelje Crvenog krsta, volonteri ove organizacije danas su dijelili zaštitne maske i markice, koje su građani Gradiške mogli da kupe za 50 feninga i tako podrže aktivnosti Crvenog krsta.

Volonter Crvenog krsta Marija Plotan pozvala je sve punoljetne gradiške srednjoškolce da učestvuju u akciji dobrovoljnog davanja krvi, koju od 12. do 14. maja organizuju u Odjeljenju transfuzije Bolnice Gradiška.

On je dodala da će do kraja sedmice volonteri Crvenog krsta posjetiti i višečlane porodice i uručiti im prehrambeno-higijenske pakete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana