Gradiška: Počela izgradnja centralnog trga, uskoro otvaranje "Arene Gradiška"

G.S.
Gradiška: Počela izgradnja centralnog trga, uskoro otvaranje "Arene Gradiška"

GRADIŠKA - Kod Kulturnog centra u Gradišci počela je izgradnja dijela centralnog gradskog trga, a radovi bi trebalo da budu završeni u roku od 60 dana. Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je danas novinarima da je Gradiška nekada imala pet trgova i gradske vlasti žele da ih ponovo izgrade.

"Trg Čubrilovića smo već izgradili i vratili građanima. Dio centralnog gradskog trga je u izgradnji. Još nismo uspjeli, ali se nadam da ćemo sa Visokim sudskim i tužilačkim savjetom BiH dogovoriti da bude izmještena zgrada suda u Gradišci, čime ćemo biti u mogućnosti da kompletiramo prostor trga za koji smo uradili projektnu dokumentaciju", naveo je Adžić.

On je najavio da će uskoro svečano biti otvorena spomen-česma posvećena Diani Budisavljević, te dodao da je dosta rađeno i na izgradnji i uređenju parkova i dječijih igrališta.

Adžić je rekao da se vode pregovori i za obezbjeđenje sredstava za rekonstrukciju Gradske vijećnice, gdje bi bio smješten Zavičajni muzej, a da trenutni prostor muzeja u bivšem hotelu "Kajzer" treba da bude ponovo vraćen prvobitnoj namjeni.

On je istakao da je završen i projekat rekonstrukcije zgrade Sokolskog doma, gdje će biti smještena Narodna biblioteka i spomen-sobe posvećene poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata, žrtvama Prvog i Drugog svjetskog rata i spomen-soba "Građanska Gradiška".

Adžić je naglasio da će klubovi borilačkih sportova koji su imali prostor za treninge u Sokolskom domu, kao i drugi sportski klubovi, imati mnogo bolje uslove u novoizgrađenoj "Areni Gradiška", koja će uskoro biti otvora.

Ova arena u svom sastavu ima veliku dvoranu sa 1.600 mjesta, malu dvoranu sa 300 mjesta i dvoranu za borilačke sportove.

Prema njegovim riječima, i fudbaleri mogu da očekuju bolje uslove za treninge i utakmice, s obzirom na to da sutra počinje postavljanje vještačke trave na pomoćnom trenu Gradskog stadiona, te da počela izrada projekta potpune rekonstrukcije stadiona.

Predsjednik Fudbalskog kluba "Kozara" Gradiška Milenko Pavlović rekao je da svi gradiški fudbaleri i sportski radnici trebaju da budu zahvalni gradonačelniku Adžiću, budući da je Gradska uprava finansirala sve pripremne građevinske radove, izgradnju ograde i zemljane podloge za postavljenje terena, te Fudbalskom savezu Republike Srpske koji je odlučio da vještačka travnata podloga bude postavljena u Gradišci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana