Grad Trebinje finansira testiranje na virus korona zaposlenih u hotelima

Srna
Foto: Srna

TREBINjE - Grad Trebinje će iz budžeta finansirati testiranje na virus korona svih zaposlenih u hotelima, odnosno registrovanim smještajnim objektima na području grada, rekao je danas gradonačelnik Mirko Ćurić.

"Vlasnici hotela i kompletno osoblje će biti testirano da bi svi smještajni kapaciteti bili bezbjedni i usluga na najvećem nivou.

Testiranje će vršiti periodično profesionalno medicinsko osoblje", rekao je Ćurić novinarima nakon sastanka sa predstavnicima hotelijera i pravnih lica koja vrše usluge smještaja.

Ćurić je istakao da je epidemiološka situacija u Trebinju mnogo bolja i pozvao turiste da dođu u Trebinje i koriste usluge hotela u ovom gradu.

"Grad je i u budžetu predvidio oko 100.000 KM za pomoć privredi, a spremni smo da izdvojimo i dodatna sredstva za saniranje ekonomskih posljedica virusa korona", naveo je Ćurić.

Menadžer u turističkom kompleksu "Grad Sunca" Vanja Šipovac pozdravila je inicijativu Gradske uprave Trebinje da se pomogne turističkim radnicima, istakavši da će to doprinijeti većoj bezbjednosti i radnika i gostiju.

Ona je dodala da bi jedan od sljedećih koraka trebalo da bude masovna vakcinacija radnika u turizmu i izrazila optimizam da će naredna turistička sezona u Trebinju biti dobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana