Glavna rogatička ulica dobija novo ruho

S. M.
Glavna rogatička ulica dobija novo ruho

ROGATICA - Glavna rogatička ulica uskoro će zasijati novim sjajem, a u toku je skidanje starog habajućeg dijela asfalta.

Od sedamdesetih godina prošlog vijeka kada je izgrađena, asfalt je više puta prekopavan i krpljen zakrpom na zakrpu, pa čak poslije posljednjeg rata i cijelom dužinom presvlačen, ipak je došao dotle da je više ličio na loš makadam nego asfaltni put magistralnog renomea.

- To je bio razlog da je već nekoliko godina traženo rješenje rekonstrukcije zamjenom kompletne asfaltne podloge. Nađeno je ovih dana na taj način što je zahvaljujući sredstvima koja je obezbijedila Vlada Republike Srpske i od projektom predviđenih 730.000 maraka odobrila i doznačila 450.000. Time je omogućen početak realizacije ovog projekta skidanjem habajućeg i oštećenog sloja asfalta kroz sam centar Rogatice - rekao je načelnik opštine Milorad Jagodić.

Za revitalizaciju i presvlačenje preostalog dijela ove ulice do raskršće za Gučevo, moraju se tražiti nova finansijska sredstva, s tim što bi ostao sadašnji izvođač radova “Romanijaputevi” iz Sokoca, jer je cjelokupne ove poslove dobio na javnom tenderu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana