„Gastro susreti“ okupili 12 izlagača u Modriči

Srna
Foto: Srna

MODRIČA- U Modriči su danas otvoreni "Gastro susreti" na kojima je 12 izlagača iz Modriče, Banjaluke i Vukosavlja izložilo hranu i piće, a prvi put organizovan je i mini-sajam jagoda, cvijeća i knjiga.

Direktor Turističke organizacije Modriča Dejan Lazarević rekao je da je cilj manifestacije, koju Turistička organizacija osmi put realizuje sa Srpskim kulturnim centrom i opštinom Modriča, predstavljanje tradicionalnih jela koja su karakteristična za pojedina modrička sela.

On je dodao da je organizovana izložba jagoda i cvijeća, te prezentacija književih djela izdavača iz Banjaluke i Modriče.

"Na centralnom modričkom šetalištu izložena je raznovrsna hrana i piće od kojih su riblju čorbu i čorbanac i ove godine pripremili članovi Udruženja ribara `Optima` i Lovačkog udruženja `Majna` iz Modriče", rekao je Lazarević.

Jednodnevnu turističko-privrednu manifestaciju "Gastro susreti" otvorio je načelnik opštine Jovica Radulović, koji je rekao da Modriča postala prepoznatljiva u Republici Srpskoj po ovim susretima.

"Modriča je poljoprivredna sredina koja ima perspektivu za proizvodnju zdrave hrane", rekao je novinarima Radulović.

On je naveo da se nada da će kroz podsticaje i druge mjere lokalna uprava
Modriče, zajedno sa vlastima Republike Srpske, pomoći poljoprivrednu proizvodnju i angažovanje domaćih resursa, od kojih se u budućnosti može opstati.

"Zadovoljan sam brojem izlagača na susretima koji su se, nakon prošlogodišnjeg odlaganja manifestacije zbog epidemije virusa korona, pojavili u Modriči", rekao je Radulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana