Fondacija "Za život": "Ponosne kartice" značajna ušteda za više od 850 porodica

Srna
Fondacija "Za život": "Ponosne kartice" značajna ušteda za više od 850 porodica

PRNjAVOR - Korištenjem "Ponosne kartice 2020–cijena minus za tri plus" više od 850 porodica sa troje i više djece na području Prnjavora mjesečno će pri kupovini uštedjeti 100 KM do 200 KM, što godišnje dostiže ukupan iznos od milion do dva miliona KM uštede, rekao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš nakon potpisivanja sporazuma o realizaciji ovog projekta sa Fondacijom "Za život" iz Banjaluke.

Tomaš je pozvao privredne subjektima sa područja ove lokalne zajednice da se priključe i budu dio ove velike ideje i istovremeno pomognu porodicama sa troje i više djece.

"Uvjeren sam da će ova ideja naići na odobravanje naših privrednik. Mi ćemo već danas obavijestiti korisnike kako da se prijave da bismo što prije mogli početi sa realizacijom projekta", rekao je Tomaš novinarima.

Predsjednik Upravnog odbora Fondacije "Za život" Dragan Dakić izrazio je zadovoljstvo što se opština Prnjavor priključila projektu "Ponosna kartica" i na taj način stala u red opština koje uvažavaju i prepoznaju značaj porodica sa troje i više djece.

"Opština Prnjavor nam je dala i tehničku podršku u realizaciji projekta na taj način što će biti određen službenik u opštinskoj administraciji koji će biti zadužen za asistenciju građanima za prijavu za ovu karticu", rekao je Dakić.

Predsjednik Fondacije "Za život" Boris Tubić napomenuo je da je prvenstveno bilo zamišljeno da kartica glasi na majku koja u porodici nosi najveći teret podizanja i odgajanja djece, ali da je ukoliko okolnosti tako nalažu moguće da kartica glasi i na druga lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana