Fondacija “Muzej Žitomislić”:Održana likovna radionica za djecu sa posebnim potrebama

Srna
Fondacija “Muzej Žitomislić”:Održana likovna radionica za djecu sa posebnim potrebama

MOSTAR- Fondacija “Muzej Žitomislić”, uz finansijsku pomoć Misije OEBS-a u BiH, organizovala je kreativnu likovnu radionicu čiji su učesnici bili mladi iz Centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama “Los Rosales”.

-Želimo da nove generacije djece dožive nova i drugačija iskustva. Nije potrebno da odete na Zapad ili druge zemlje da bi doživjeli nešto novo, dovoljno je da u vašoj blizini potražite ljude iz različitih zajednica i obogatite sebe kao osobu - rekao je direktor Fondacije “Muzej Žitomislić” Dejan Dilberović.

Šejla Maslo Čerkić, pravni savjetnik u Odsjeku za ljudska prava pri Misiji OEBS-a, rekla je da je ova misija svjesna činjenice da mladi igraju ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti BiH.

-Divno je vidjeti kako su vjerske zajednice okupile mlade različitog porijekla i iz različitih sredina i omogućile im da svoje stavove i ideje izraze kroz umjetnost. Ovo je pozitivan primjer uzajamnog razumijevanja i zajedničkog rada za dobro društva u cjelini - naglasila je Čerkićeva.

Sara Mandić, predsjednik Omladinske organizacije “Božuri”, naglasila je da su ova organizacija uvijek spremna da se odazove ovakvim aktivnostima.

-Danas smo imali misiju da se družimo sa mladima i da im prenesemo svoja iskustva, a rad sa djecom i omladinom jedan je od fokusa Udruženja. Sretni smo što smo mogli biti dio ovog projekta - navela je Mandićeva.

Nakon radionice djeca su predstavila svoje radove, te uživala u druženju i sportskim aktivnostima, saopšteno je iz “Muzeja Žitomislić”, gdje je i održana radionica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana