EBRD, i EIB: Formirati radnu grupu za ubrzanje izgradnje atuo-puta

Srna
Foto: Ilustracija

SARAJEVO - Federacija BiH (FBiH) formiraće međuresornu radnu grupu koja će rješavati tehnička pitanja radi brže izgradnje auto-puta na Koridoru pet ce, dogovoreno je delegacije FBiH i predstavnika Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropske investicione banke (EIB).

 Međuresornu radnu grupu činiće predstavnici federalnih ministarstava i javnih preduzeća u FBiH uključenih u projekt izgradnje auto-puta, te spoljni saradnici - stručnjaci za pojedine oblasti.

Njen zadatak je da kroz koordinisano djelovanje i blagovremenu razmjenu informacija radi na bržem prevazilaženju postojećih problema i ukaže na predstojeće aktivnosti i eventualne prepreke.

Na sastanku sa predstavnicima banaka i federalne delegacije, koju je predvodio premijer Fadil Novalić, je ocijenjeno da postoji spremnost svih aktera kako bi procedure bile pojednostavljene i međuresorna suradnja intenzivirana, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Uz Novalića su sastanku prisustvovali federalni ministri finansija Jelka Milićević, okoline i turizma Edita Đapo, prometa i komunikacija Denis Lasić, kao i vršilac dužnosti direktora "Autocesta" Elmedin Voloder.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana