Dubičanin Zoran Mijić Mrmi život posvetio pomaganju drugima

J. K.
Dubičanin Zoran Mijić Mrmi život posvetio pomaganju drugima

KOZARSKA DUBICA - Humanitarac iz Kozarske Dubice Zoran Mijić Mrmi svoj život posvetio je spašavanju tuđih i pomaganju onima kojima je pomoć najpotrebnija, što dokazuju brojne humanitarne akcije u kojima je učestvovao.

Nabavka lijekova za bolesne, prehrambenih paketa za ugrožene porodice, ali i stvaranje boljih uslova za najmlađe vrijednim donacijama brojnim vrtićima i školama te izgradnjom sportskih igrališta i nabavkom opreme za oko 60 sportskih klubova, samo su neka od mnogobrojnih djela koje je u protekle dvije godine realizovao Mijić.

Ovaj sportski radnik sa velikim srcem za svoj humanitarni rad dobio je 57 odlikovanja, među kojima je i Zasluga za narod, a sam kaže da mu je najveća nagrada spašen život.

Na pravom mjestu u pravo vrijeme našao se kada je pomoć trebala unesrećenima u saobraćajnim nesrećama te na utakmicama.

- Kada neko spasi jedan život, uradio je nešto veliko, a meni je Bog dao da to učinim 11 puta. Riječ je o pet spašavanja na utakmicama i šest teških saobraćajnih nesreća, bilo je stresno i teško, ali na kraju je sve onako kako treba - kazao je za “Glas Srpske” Mijić dodajući da mu svaki osmijeh koji vrati na lice onima kojima pomogne uliva snagu za dalje.

Naglašava da je kroz humanitarne projekte u kojima je učestvovao u protekle dvije godine obezbijeđeno oko 173.000 KM, od čega je 18.000 lično on izdvojio.

- Dio sredstava donirali su sponzori te predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji mi je velika podrška uz generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra RS Vladu Đajića - rekao je Mijić, dodajući da mu je mnogo pomogao i predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac.

Mijić kaže da od svoje plate odvaja 200 maraka za porodice teškog imovinskog stanja, navodeći da je u proteklom periodu pomoć pružena mnogim humanitarnim organizacijama.

- Nikada ne gledamo ko je koje vjere ili nacije. Humanosti u današnje vrijeme nije nikad dosta te pozivam sve privatnike i ljude iz politike, koji imaju sredstava, da pomognu, jer njihovo malo je nekom mnogo - kazao je Mijić, koji je i kum crkve Palih boraca u Kozarskoj Dubici.

Svake godine obezbijedi oko 200 paketića za djecu za Svetog Savu, a tako će, obećava, biti i ubuduće, a s obzirom na to da idu praznici i vrijeme darivanja, poziva i druge da pokažu solidarnost.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana