Drvar: Puštena u rad mašina vrijedna 60.000 KM

Srna
Drvar: Puštena u rad mašina vrijedna 60.000 KM

ISTOČNI DRVAR- U Šumskom gazdinstvu "Klekovača-Potoci" u Istočnom Drvaru danas je puštena u rad mašina, vrijedna 60.000 KM, koja će olakšati rad na sječi, izradi i izvozu drvnih sortimenata, rekao je Srni direktor ovog gazdinstva Milan Kecman. "Ovo je prva mašina ovakve vrste koja je stigla u BiH", istakao je Kecman.

On je naveo da je mašina od velikog značaja za Šumsko gazdinstvo "Klekovača-Potoci", a kupljena je sredstvima gazdinstva i Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske.

"Učinak mašine je takav da mijenja rad šest radnika na najtežim poslovima u sječi i slaganju grana i imaćemo dovoljno materijala za proizvodnju drvene sječke koja se do sada nije koristila u 'Šumama Republike Srpske'. Ovo je humanizacija rada", istakao je Kecman.

Pomoćnik ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske Goran Zubić rekao je Srni da u šumarstvu Srpske postoji potreba da se ide u modernizaciju mehanizacije.

"Očekuje se i ostvarivanje dodatnih prihoda nabavkom ove mašine, ali i humanizacija rada", rekao je Zubić i dodao da je nabavka mašine Šumskom gazdinstvu "Klekovača-Potoci" od višestruke koristi.

Zubić je naglasio da ovo šumsko gazdinstvo posluje pozitivno.

"Predstavljanju mašine u Istočnom Drvaru danas je prisustvovao i diplomata iz Ambasade Češke u Beogradu Vladimir Vanja sa kojim je razgovarano o budućim projektima", dodao je Zubić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana