Dopremljen ski-lift u Sokolac, očekuje se povoljno vrijeme za ugradnju

Srna
Foto: srna

SOKOLAC - Na Sokolac je danas dopremljen ski-lift, a ulažu se svi napori da bi bili završeni radovi na Puhovcu planirani za početnu fazu i da se obezbijede uslovi za predstojeću skijašku sezonu, rekao je Miljan Petrović, zadužen za projekat izgradnje ski-lifta na Sokocu.

"Lift je danas već stigao, sutra jedan kamion stiže, prekosutra već drugi, a sljedeća faza je konstrukcija rupa i nosećih stubova i početne izlazne stanice lifta na uzvišenju Puhovac.

Sve je spremno, svi crteži i nacrti i samo zavisi od vremena da li ćemo sve planirano stići", naglasio je Petrović. On je rekao da će ski-lift raditi na principu sidra, što znači da će moći da vuče po dvije osobe, da je njegova brzina 3,5 metara u sekundi i da će u roku od 60 minuta moći da preveze 1.200 ljudi.

"Naša ideja je da budu postavljene dvije staze, od kojih će blaža dužine oko 600 metara biti osvijetljena, a druga dužine oko 800 metara teža i zahtjevnija biće za dnevnu varijantu", naveo je Petrović. On je naglasio da su planirane i druge dvije-tri staze za takmičenja i za treniranje skijaških klubova, kada budu obezbijeđeni ti uslovi.

Petrović je naglasio da, osim zimskih, na ovoj lokaciji imaju u planu organizovanje i ljetnih sadržaja za mlade. Prema njegovim riječima, objekat predviđen za prodaju karata i restorana za tople napitke skijaša već se stavlja pod krov, a unutrašnje radove planiraju da završe za 20 do 30 dana.

Vrijednost ovog projekta je oko 300.000 KM, kako su ranije rekli Srni u organizacionom odboru za izgradnju ovog sportsko-rekreativnog objekta. Izgradnja ski-lifta na Puhovcu u blizini gradskog naselja Sokolac počela je sredinom septembra i očekuje se da će biti završena do početka ski-sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana