Domaćinstvo porodice Grnja dobilo električnu energiju

Srna
Domaćinstvo porodice Grnja dobilo električnu energiju

BIJELjINA - Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, zamjenik gradonačelnika Marko Mihajlović i menadžer grada Predrag Jović posjetili su danas domaćinstvo petočlane porodice Grnja u mjesnoj zajednici “Veljko Lukić”, u koje je nakon inicijative članova Savjeta mjesne zajednice i uz pomoć Gradske uprave uvedena električna energija.

Prema Mićićevim riječima, za veoma kratko vrijeme, tokom jula i avgusta, pribavljene su dozvole i uplaćene takse, pa je kuća porodice Grnja u Mačvanskoj ulici bila osvijetljena već u septembru.

“Drago nam je da smo u mogućnosti da pomognemo jednoj porodici koja se nalazi u teškoj materijalnoj situaciji. U ovom dijelu mjesne zajednice nedostaje i asfalt, a potrudićemo se da u roku od dvije sedmice, ako to bude moguće, obezbijedimo i rasvjetu na nekoliko stubova u ulici, kako bi djeca mogla bezbjedno da se vraćaju iz škole”, poručio je Mićić.

Zamjenik gradonačelnika Marko Mihajlović podsjetio je da u mjesnoj zajednici “Veljko Lukić” živi između 12 i 13 hiljada stanovnika.

“Porodici Grnja uništena je stara kuća u poplavama, a nakon što su izgradili novu, nisu imali sredstva za uvođenje električne energije. Pokušaćemo da ovom, inače rubnom dijelu naselja, pomognemo da završi infrastrukturne projekte i otvoreni smo za sve njihove prijedloge”, naglasio je Mihajlović.

Duško i Tatjana Grnja imaju sina uzrasta osam i po godina i dvije kćerke uzrasta sedam i tri godine. Tatjana je domaćica, bavi se poljoprivredom i stočarstvom, koliko joj dozvole druge obaveze, a Duško je zaposlen na ciglani.

Mićić, Mihajlović i Jović razgovarali su i sa mještanima Ulice Danka Kabilja Bukija, koji su ukazali na problem plavljenja dijela ulice i nekoliko dvorišta u periodima jačih padavina, a najavljeno je da će već sutra na teren biti poslati stručnjaci koji će započeti sanaciju.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana