Dom zdravlja u Doboju osvijetljen u roze - podrška borbi protiv raka dojke

Srna
Dom zdravlja u Doboju osvijetljen u roze - podrška borbi protiv raka dojke

DOBOJ - Objekat Doma zdravlja u Doboju večeras je osvijetljen roze bojom, s ciljem promocije Međunarodnog mjeseca borbe protiv karcinoma dojke.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić poručio je da je prevencija pola zdravlja i da je bolje spriječiti pojavu ove opasne bolesti nego je liječiti.

On je zahvalio radnicima i upravi ove zdravstvene ustanove na kontinuiranom podizanju svijesti i animiranju žena na preventivne mamografske preglede koji su besplatni i naveo da su zahvaljujući nabavljenom mobilnom mamografu ljekari bliži rizičnim grupama i na ruralnim područjima, koji su u okolnostima sa pandemijum korona manje pokretni.

Ljekar Doma zdravlja Marina Jotić Ivanović najavila je da se akcija na podizanju svijesti kod žena nastavlja i poslije oktobra.

Oktobar je Međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke, zaštitni znak je ružičasta boja i ružičasta vrpca, koja se nosi u znak podrške svim ženama koje se bore sa ovom bolešću i njihovim porodicama, ali i podizanju svijesti o ovoj bolesti i značaju preventivnih mjera u sprečavanju nastanka raka dojke i njegovom ranom otkrivanju.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana