Dom zdravlja Lopare dobija aparat za brzo testiranje antigena na kovid 19

Srna
Dom zdravlja Lopare dobija aparat za brzo testiranje antigena na kovid 19

LOPARE - Dom zdravlja Lopare dobiće aparat za brzo testiranje na antigene virusa korona od njemačke kompanije "Domatek" iz Mildorfa, najavio je direktor ove zdravstvene ustanove Želimir Nešković.

- Izuzetno je značajna ova donacija zbog potrebe za masovnim testiranjem naših građana uoči vakcinacije protiv virusa korona, koja je od strane nadležnih institucija najavljena u skorije vrijeme - rekao je Nešković Srni.

On je na današnjem sastanku u "Domateku" zahvalio uspješnoj njemačkoj kompaniji za donacije i podršku proteklih godina u brojnim zdravstvenim projektima koji su realizovani na korist građana opštine Lopare.

- Ponosan sam što će naša ustanova pružati ovako značajne usluge građanima, zahvaljujući podršci prijatelja Lopara i Republike Srpske - naveo je Nešković.

Suvlasnik "Domateka" Miroslav Kojadinović, koji je porijeklom iz Republike Srpske, rekao je da je u toku ispitivanje i testiranje analitičkih aparata koji će služiti za masovno testiranje na principu pi-si-ar sistema, te najavio da će na prezentaciju biti pozvane sve zdravstvene ustanove iz Republike Srpske i BiH.

Šef laboratorije za mikrobiološka ispitivanja "Domateka" Štefani Bauer je tokom prezentacije aparata za brzo testiranje antigena na kovid 19 rekla da se ovom metodom može testirati 30 uzoraka za jedan čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana