Dodik: Porodica Pušara primjer vrijednih domaćina

Srna
Dodik: Porodica Pušara primjer vrijednih domaćina

ISTOČNA ILIDžA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas u Istočnoj Ilidži porodicu Pušara koja je svoj novi dom sagradila u toj opštini nakon izlaska iz Hadžića, koji su potpisivanjem Dejtonskog sporazuma pripali Federaciji BiH.

 Radi se o ljudima koji održavaju naš narod i naše podneblje, ljudi koji su kao izbjeglice, nakon što su izgubili sve što su imali i sticali, došli ovdje na komad zemlje na kojem nije bilo ništa, svojim rukama, bez pomoći sa strane, sagradili ugodan i divan dom - rekao je Dodik.

Dodik je izrazio zahvalnost u ime Republike Srpske zbog povjerenja koje ova vrijedna porodica ima u Srpsku.

- Mnogi iz tih krajeva iz Federacije odlazli su u daleke krajeve i destinacije. Porodica Pušara je ostala ovdje, što je veoma važno i to cijenim - rekao je Dodik, koji je lider SNSD-a.

On je zahvalio za crtež koji je u znak dobrodošlice dobio od šestogodišnje Božice.

- Država će uvijek biti tu da pomogne - rekao je Dodik i najavio da će nastaviti da se druži sa ovom porodicom i da će im poslati svoju rakiju za njihovu krsnu slavu.

Dražen Pušara rekao je da u ovoj kući trenutno živi devet članova i da im je ovom posjetom Dodik ukazao veliku čast.

- Nikada nismo čekali da nam uspjeh padne sa neba, nego se borimo i radimo. Najvažnija je sloga, a ovdje smo došli sa kaputom na ramenu - naveo je Pušara.

Naglasio je da im je zapaljena sva imovina u Zoviku, u opštini Hadžići, gdje su živjeli, a da su došli na golu ledinu.

- Krenuli smo ispod ništa i ništa je veliko, a sada imamo prije svega normalnu porodicu i radimo. Ponosim se njima i bavimo se poljoprivredom koja mi je psihoterapija i rehabilitacija - rekao je Pušara.

On je naveo da proizvode mlijeko, da od stoke imaju krave, tovne bikove, svinje, te da siju žito i krompir.

- Ipak se isplati i kad se osvrnem unazad vidim rezultate - rekao je Pušara koji uskoro očekuje i peto unuče.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Istočna Ilidže Nebojša Šešlija rekao je da je porodica Pušara jedna od najvrednijih u Vojkovićima i Istočnoj Ilidži.

- Ovo je porodica koja je dokazala da se svojim radom i obradom zemljišta može živjeti - rekao je Šešlija i dodao da će dokazati da je njegov prioritet briga za svakog stanovnika opštgine, koji će bez obzira na političko opredjeljenje imati jednak tretman opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana