Dobojka budućnost vidi za volanom

ATV
Dobojka budućnost vidi za volanom

Od oca je naslijedila gen, od majke dobila podršku, i obrela se kao jedina djevojka koja se trenutno u Doboju školuje za vozača motornih vozila. Sedamnaestogodišnja Martina Mićić, priča da je već u osnovnoj školi otkrila strast prema vozilima. Od tada nije imala dilemu.

“Ne znam oduvijek volim, volim inače automobile obožavam tako da nešto me privuklo”, kaže Martina.

Uz vršnjake vješto sklapa i rasklapa motore. Planira da nastavi školovanje, ali se vidi za volanom kamiona. 

“Poslije ove škole želim da upišem 4. stepen, tehničar špedicije i logistike i nakon toga fakultet saobraćajni”, kaže Martina.

Čudno su me gledali kada sam došla na prvi čas, prisjeća se Martina. Drugari to ne kriju. Sada su ponosni na nju. 

“Prednosti su što je interesantna kao prvo, to je najviše od svega, i što će joj mnogi pomoć kad bude potrebno”, kaže Martinin školski drug, Jasmin Smailbašić.

Generacijama unazad nisu imali učenicu u odjeljenju vozača, kažu u Saobraćajnoj i elektro školi. O Martini imaju samo riječi hvale. 

“Martina je super odličan đak, zaista možemo reći i da u odnosu na drugare čak prednjači u svim oblastima iz svih predmeta”, kaže Dejan Lukić, prfesor praktične nastave.

Drugari dodaju, bolja je i u ponašanju. Nastavnici nemaju predrasuda Koliko će neko da bude dobar vozač, kažu, ne zavisi od pola. Dodaj i da je to zanimnaje  perspektivno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana