Doboj: Treći poziv za sufinansiranje kupovine stanova mladim bračnim parovima

Srna
Doboj: Treći poziv za sufinansiranje kupovine stanova mladim bračnim parovima

DOBOJ - Gradska uprava Doboj objavila je danas treći javni poziv za sufinansiranje kupovine ukupno 100 stanova za mlade bračne parove na području ovog grada.

Javni poziv ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

Prvi model sufinansiranja je da grad finansira 49 odsto ukupne vrijednosti stambene jedinice, a supružnici 51 odsto, u slučaju da oni biraju stambenu jedinicu.

Prema drugom modelu, grad finansira 70 odsto vrijednosti, a supružnici 30 odsto, ali nemaju pravo izbora stambene jedinice, odnosno izbor se vrši za 12 raspoloživih stambenih jedinica izabranih javnim pozivima.

Stan, kvadrature od 40 do 75 metara kvadratnih, mora da bude novoizgrađen i da se nalazi na području grada Doboja.

Maksimalna cijena stambene jedinice po metru kvadratnom je do 1.600 KM sa PDV-om.

Pravo na sufinansiranje imaju bračni parovi koji su državljani Republike Srpske/BiH mlađi od 30 i stariji od 18 godina, a da su zaključili brak poslije 11. septembra 2019. godine.

Bar jedan od supružnika treba da ima prebivalište na području Doboja u neprekidnom trajanju od najmanje tri godine od dana prijave na javni konkurs.

Nijedno od supružnika ne smije biti vlasnik/suvlasnik nepokretnosti na području BiH, niti da je prometovalo nepokretnost u posljednje tri godine od dana prijave na javni konkurs.

Supružnici treba da imaju namjeru ostvarenja stalnog boravka na području Doboja u periodu od najmanje 20 godina od dana zaključenja ugovora, odnosno, u tom periodu imaju obavezu da periodično dokazuju boravak u stanu koji ne mogu prodati, niti izdati u zakup.

Prijave na javni poziv sa dokumentacijom mogu se dostaviti na adresu: gradaDoboj, Radno tijelo za sufinansiranje sredstava za kupovinu 100 stanova u svrhu podsticanja mladih bračnih parova na području grada Doboja, Hilandarska 1, 74000 Doboj.

Komisija će ocijeniti kompletnost prijava i utvrditi listu kandidata koji ispunjavaju uslove javnog poziva, a odluku o utvrđivanju liste kandidata donijeće gradonačelnik, navodi se u saopštenju.

Skupština Doboja usvojila je 2. oktobra prošle godine odluku o kriterijumima sufinansiranja kupovine 100 stanova za mlade bračne parove na području grada. /kraj/alu/ljlj

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana