Doboj: Mladim bračnim parovima uručeni ključevi deset stanova

Srna
Doboj: Mladim bračnim parovima uručeni ključevi deset stanova

DOBOJ - Deset mladih bračnih parova iz Doboj večeras je dobilo ključeve stanova.

Ključeve su dobili Helena i Petar Jovanović, Milica i Radoslav Ristić, Ivana i Duško Milutinović, Maja i Dejan Ilić, Mara Miljanović i Saša Šuvira, Nevena i Mirko Šljuka, Nataša i Mladenko Đurić, Bojana i Goran Tubić, Jelena i Mile Stojanović, te Kristina i Stefan Blagojević.

Ključeve su im uručili gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić i poslanici u Narodnoj skupštini Srpske Danijel Jošić i Aleksandar Subotić.

Jerinić je naglasio da će Doboj nastaviti realizaciju projekata subvencionisanja stanova za mlade bračne parove, te da će konkurs biti redovno raspisivan dok se ne ispuni kvota od 100 stanova.

Jerinić je najavio da je u pripremi i gradska odluka da bračni parovi, korisnici ovih stanova, po dobijanju trećeg dijeteta, mogu postati vlasnici stana prije isteka ugovora od 20 godina.

On je zahvalio srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i institucijama Srpske za podršku u realizaciji ovog projekta.

Radoslav Ristić, koji je dobio ključeve stana, zahvalio je gradu Doboju i institucijama Srpske za pomoć mladim bračnim parovima.

"Ovo je jasna poruka da mladi ne treba da napuštaju Doboj", rekao je Ristić.

Današnjoj svečanosti prisustvovao je i delegat u Vijeću naroda Republike Srpske Jasna Lukić.

Ključeve osam stanova za mlade bračne parove, po prvom javnom pozivu, su 11. decembra prošle godine uručili srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obren Petrović.

Odluka o sufinansiranju kupovine 100 stanova mladim bračnim parovima jednoglasno je usvojena 3. septembra na sjednici Skupštine grada Doboja.

Pravo da konkurišu, između ostalih, imaju parovi mlađi od 30 godina koji namjeravaju da u Doboju stalno borave 20 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana