Đuran: Pri kraju radovi na dijelu obnove doma "Gavrilo Princip"

Srna
Foto: Agencije

BOSANKO GRAHOVO- Pri kraju su radovi na postavljanju krova i vanjske stolarije na Domu kulture "Gavrilo Princip" u Bosanskom Grahovu, za šta je Vlada Srbije obezbijedila 250.000 evra, rekao je Srni načelnik ove opštine Uroš Đuran.

Uskoro očekujemo da se završe radovi na postavljanju krova i vanjske stolarije na Domu kulture Gavrilo Princip.

Obnovu Doma kulture je od velike važnosti za Srbe povratnike u Bosansko Grahovo jer će poboljšati kvalitet kulturnog i društvenog života u ovoj lokalnoj zajednici", rekao je Đuran i dodao da je Vlada Srbije 2019. godine donirala 250.000 evra za ovaj dom.

On je iskazao zahvalnost Srbiji što nije zaboravila Bosansko Grahovo. "Zahvaljujući predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije mi u Bosanskom Grahovu imamo nadu u bolje sutra i garant da ostanemo na svojim vjekovnim ognjištima, ali isto tako i razlog da se vraćamo našim kućama", istakao je Đuran.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu radiće se i na izgradnji vodovodne mreže u Uništima i selu Obljaj. "Gradićemo vodovod u selima Uništa i Obljaj, za šta je federalno Ministarstvo raseljenih osoba obezbijedilo sredstva", rekao je Đuran.

Đuran je rekao da se u Drvaru sastao i sa ministrom odbrane Srbije Nebojšom Stefanovićem tokom njegove posjete opštini Drvar i uputio poziv da delegacija Srbije u narednom periodu posjeti opštinu Bosansko Grahovo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana