Đokić obišao Kostajnicu: Neophodna opšta solidarnost i pomoć

Srna
Đokić obišao Kostajnicu: Neophodna opšta solidarnost i pomoć

KOSTAJNICA - Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je u petak prilikom posjete opštini Kostajnica da je ova lokalna zajednica pretrpjela znatnu štetu u zemljotresu i da joj je neophodna opšta solidarnost i veća pomoć.

- Vidljivo je da je opština pretrpjela veliku štetu i da je sada neophodna opšta solidarnost, kako institucija Republike, tako i stanovnika naših gradova i opština. Vjerujem da će se ta solidarnost u narednim nedjeljama osjetiti u daleko većem obimu nego do sada - rekao je Đokić nakon sastanka sa načelnikom opštine Kostajnica.

On je naveo da se lično uvjerio u velike teškoće koje su zadesile stanovnike Kostajnice i ovu opštinu u cjelini.

Đokić je napomenuo da ova opština ima i finansijski problem, odnosno da je veoma zadužena u prethodnom mandatnom periodu, te da je novom načelniku Nikoli Janjetoviću veoma teško uspostaviti stabilnost.

- On i njegova administracija nemoćni su da ove velike i složene probleme rješavaju sami i zato je neophodna šira solidarnost i podrška. Vjerujem da će ona uslijediti - poručio je Đokić, koji je ministar energetike i rudarstva Republike Srpske.

On je rekao da je pomoć već pružena Kostajnici, ali da je ona potrebna u daleko većem obimu nego do sada.

- Ovo govorim kao član Vlade Republike Srpske, ali i kao predsjednik Socijalističke partije koja će pokrenuti aktivnost solidarne pomoći ovoj opštini i da ta pomoć stigne u narednim nedjeljama - naveo je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana