Djecu na vrijeme učiti o očuvanju zdravlja

Srna
Foto: Srna

BIJELjINA - U vrtiću "Čika Jova Zmaj" u Bijeljini, u skladu sa godišnjim programom rada, u oktobru obilježavaju Nedjelju zdrave hrane, kojom žele da djeci od najranijeg uzrasta ukažu na značaj očuvanja zdravlja.

Pedagog u ovoj ustanovi Maja Perdan Ilić rekla je da zdrav način života podrazumijeva zdravu ishranu, fizičke aktivnosti i sve ono što djeci pomaže da izrastu u zdravu osobu.

"Naši vaspitači su se i ove, kao i svake godine, potrudili da organizuju niz kreativnih aktivnosti kojima djeci pokazuju na koji način mogu da se hrane zdravo - od pripreme zimnice, voćne salate, fizičkih aktivnosti... svega što opisuje Sedmicu zdrave hrane", rekla je Ilićeva novinarima.

Ona je navela da svaki dan u toku ove sedmice imaju različite aktivnosti, a za srijedu je planirana i radionica povodom obilježavanja Svjetskog dana jabuka.

"Trudimo se da na svaki način prikažemo djeci kako da razvijaju zdrav stil života", napomenula je Ilićeva.

Ilićeva je rekla da djecu od najranijeg uzrasta uče higijenskim navikama i aktivnostima sa kojima se susreću tokom života - od pranja ruku, preko fizičke aktivnosti do pripremanja zimnice, te napomenula da mališani nekada čak i bolje od odraslih pristupaju svemu tome.

"Mi u vrtiću već nekoliko godina imamo praksu da slavimo zdrave rođendane, tako da su djeca naučila da jedenje voća, odnosno vitamina, doprinosi njihovom zdravlju", napomenula je Ilićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana