Dječiju graju u prnjavorskom vrtiću “Naša radost” zamijenio zvuk šivaćih mašina

Milijana Latinović
Dječiju graju u prnjavorskom vrtiću “Naša radost” zamijenio zvuk šivaćih mašina

PRNjAVOR - Dječiju graju u vrtiću “Naša radost” u Prnjavoru zamijenio je zvuk šivaćih mašina, na kojima vrijedne ruke vaspitačica šiju pamučne maske koje poklanjaju sugrađanima.

Inicijativu da u vrijeme borbe protiv virusa korona pokažu humanost i solidarnost, pokrenula je direktorica vrtića Slobodanka Vasić. Svoju ideju predstavila je načelniku opštine Darku Tomašu, od koga je dobila zeleno svjetlo. Nije trebalo mnogo vremena da se tridesetak zaposlenih u ovoj predškolskoj ustanovi organizuje i podijeli u smjene te da poštujući propise lične zaštite prostorije u vrtiću pretvore u male krojačke radnje.

- Vidjevši da u apotekama nema dovoljno maski, obratila sam se načelniku i predstavila mu svoju ideju. Kazao je da je ideja odlična i ohrabrio nas da nastavimo sa realizacijom. Svakako dežuramo u vrtiću, a na ovaj način možemo korisno ispuniti naše vrijeme - ispričala je za “Glas Srpske” Vasićeva.

Dodala je da su počeli šiti maske u ponedjeljak na dvije šivaće mašine te da su dobili i treću, što će im olakšati posao.

- Do sada smo sašili više od 200 maski i donirali Kriznom štabu opštine, a oni će dalje podijeliti onima kojima su najpotrebnije - rekla je Vasićeva, dodavši da osim što šiju, zaposleni u vrtiću i peglaju maske.

Pamučne tkanine raznih dezena od kojih nastaju maske za Prnjavorčane dobile su od jedne sugrađanke.

Vasićeva je istakla da vrtić “Naša radost” pohađa 212 mališana te da u vrijeme ove krize dječji osmijesi najviše nedostaju.

- Navikli smo na pitanja mališana, smijeh i igru. Najljepše je raditi sa djecom - istakla je ona.

Pedagog u vrtiću Ljubica Božunović kaže da kolektivu vrtića “Naša radost” entuzijazma i požrtvovanosti ne nedostaje, što je potvrđeno i u vrijeme pandemije virusa korona.

- Umjesto dječje igre i pjesme, vrtićke prostorije ispunjava zvuk šivaćih mašina. Bez djece vrtić izgleda kao prazna kutija - rekla je Božunovićeva naglasivši da je humanost vodilja zaposlenima u vrtiću te da šijući maske daju svoj doprinos u borbi protiv virusa. Ona je kazala da maske šiju svaki dan od osam do 13 časova.

Nastava za predškolce

Ljubica Božunović je istakla da su na internet stranici vrtića pokrenuli i onlajn nastavu za predškolce.

- Nastojimo da na taj način i djeci omogućimo da upotpune svoje vrijeme. Svaki drugi dan im postavljamo zadatke na internet stranici, a od njih dobijamo fotografije urađenih zadataka - rekla je Božunovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana