Djeca sa Kosova i Metohije sutra se vraćaju kući

Srna
Foto: RTRS

ŠAMAC- Srpska djeca sa Kosova i Metohije, njih 461, koja su boravila kod svojih vršnjaka u Republici Srpskoj, sutra se vraćaju kući, izjavio je Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

Ispraćaj će biti organizovan u Etno-selu "Stanišići" kod Bijeljine u 12.00 časova za 341 učenika koji su u proteklih sedam dana boravili kod svojih vršnjaka u Prijedoru, Banjaluci, Gradišci, Čelincu, Prnjavoru, Brodu, Šamcu, Pelagićevu, Doboju i Bijelini.

Arlova je rekao da će sutra biti ispraćeno i 120 djece iz južne srpske pokrajine koja su boravila na Sokocu, u Istočnom Novom Sarajevu i Trebinju. Oni će put kući nastaviti preko graničnog prelaza Vardište kod Višegrada.

"Kući se sutra vraća ukupno 461 osnovac sa svojim nastavnicima. Poželjećemo im srećan povratak kući, da nam sa svojim porodicama čuvaju Kosovo i Metohiju i da naredne godine u junu opet dođu", rekao je Arlov.

On je, kako kaže, siguran da će učenici sa Kosova i Metohije ponijeti lijepe uspomene iz Republike srpske i velika prijateljstva, što je i cilj projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana