Đaci u Trebinju nastavljaju sa onlajn nastavom

Srna
Đaci u Trebinju nastavljaju sa onlajn nastavom

TREBINjE - Učenici osnovnih i srednjih škola u Trebinju nastavu će i naredne sedmice pohađati na daljinu, odnosno onlajn, kako bi se epedimiološka situacija stabilizovala, odlučio je Gradski štab za vanredne situacije.

Epidemiolog u trebinjskom Domu zdravlja Jelena Durić rekla je novinarima nakon sjednice Štaba, da je epidemiološka situacija u Trebinju i dalje nepovoljna, ali da je broj zaraženih u opadanju.

Ona je naglasila da broj zaraženih u odnosu na broj testiranih uzoraka oko 50 odsto, što je visok procenat, te da je među oboljelima veliki broj djece.

Načelnik Štaba za vanredne situacije grada Trebinja Stevan Bekan rekao je novinarima da i dalje zabrinjava smrtnost i broj pacijenata sa težom kliničkom slikom, ali da građani sada znatno više poštuju epidemiološke mjere.

Direktor trebinjske Bolnice Nedeljko Lambeta rekao je da je 81 pacijent na liječenju, 57 na kiseoničkoj podršci, a dva na neinvazivnom respiratoru, te da je taj broj pacijenata nešto manji nego prethodnih dana, ali da zabrinjava trend porasta oboljelih pacijenata iz Gacka.

Portparol Bolnice Nikolina Mučibabić navela je da je Dnevna bolnica u Domu učenika ispunila svoj cilj, da se uspjelo u namjeri da se rasterete postojeća kovid odjeljenja, te da se u ovoj bolnici za deset dana, koliko postoji, liječi 40 pacijenata iz Trebinja sa potvrđenom upalom pluća uzrokovanom virusom korona.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana