Derventa : Završena druga faza gradnje objekta vatrogasnog doma

Srna
Derventa : Završena druga faza gradnje objekta vatrogasnog doma

DERVENTA- U Derventi je završena druga faza gradnje novog objekta Vatrogasnog doma u Motajičkoj ulici, u čiju izgradnju je do sada uloženo oko 630.000 KM.

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić posjetio je gradilište i istakao da je danas obavljena primopredaja druge faze građevinskih radova.

"Šef Vatrogasne jedinice mi je rekao da je ovo jedan od najvećih, najopremljenih i najmodernijih vatrogasnih domova u Srpskoj. Prva faza je koštala 340.000, druga 290.000, sve ukupno do sada uloženo oko 630.000 KM", izjavio je Simić novinarima.

On je dodao da je potrebno izdvojiti još novca prije preseljenja Vatrogasne jedinice na ovu lokaciju.

"Vjerujem da će krajem ovog mjeseca na Skupštini odbornici prihvatiti moj prijedlog da se izdvoji do 260.000 maraka da ovaj posao privedemo kraju i vatrogasnu jedinicu premjestimo na uslovniju destinaciju", rekao je Simić.

Starješina Vatrogasne jedinice Derventa Slaven Pijetlović naveo je da je riječ o objektu koji ima 1.100 metara kvadratnih korisne površine i da je jedan od najvećih u Republici Srpskoj.

"Incijativa za izgradnju novog Vatrogasnog doma je proizvod privrednog razvoja grada Dervente, kao i njegova urbanizacija koja, i pored pozitivnih efekata za društvenu zajednicu, za sobom povlači i povećan rizik od požara i nove zahtjeve za vatrogasce. Vatrogasni dom koju sada koristimo sagrađen je davne 1950. godine", istakao je Pijetlović.

 Prema njegovim riječima, Vatrogasna jedinca broji 13 vatrogasaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana