Derventa: Ugovori o stipendiranju za 78 korisnika

Srna
Derventa: Ugovori o stipendiranju za 78 korisnika

DERVENTA - Gradonačelnik Dervente Milorad Simić potpisao je danas ugovore sa jednim brojem novih korisnika stipendija, koje su ove godine odobrene za 65 studenata i 13 nadarenih srednjoškolaca.

Iznos stipendije za studente sada je 120 KM, a za nadarene učenike srednjih škola 70 KM.

Simić je rekao novinarima da je iz gradskog budžeta za stipendije obezbijeđeno 200.000 KM, te da studenti, umjesto 100 KM, sada dobijaju 120 KM.

- Dugi niz godina stipendiramo sve studente na državnim fakultetima. Ove godine, iako kasnimo sa potpisivanjem ugovora, stipendije će biti isplaćene retroaktivno - istakao je Simić i dodao da grad stipendira ukupno 183 studenta.

Student na prvoj godini Medicinskog fakulteta Kristina Perić rekla je da je podrška iz Gradske uprave dobrodošla, s obzirom na to da je njena majka samohrani roditelj.

- Koje god troškove da pokrijem i meni i mami je dobrodošlo. Činjenica je da je od velikog značaja bilo kakva vrsta pomoći, ali je isto tako i jedan veliki domaći zadatak da se opravda ta stipendija - kaže Perićeva.

Zbog poštovanja epidemioloških mjera ugovori su danas potpisani sa jednim brojem studenata. Ostali stipendisti ugovore mogu preuzeti u Gradskoj upravi od 12. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana