Derventa: Opština nabavlja tri respiratora

Srna
Derventa: Opština nabavlja tri respiratora

DERVENTA - Opština Derventa obezbijediće sredstva za nabavku tri respiratora, a procijenjena vrijednost aparata je 100.000 evra, saopšteno je iz Opštinskog štaba za vanredne situacije.

“Činjenica je da se u ovo krizno vrijeme privrednici suočavaju sa ozbiljnim izazovima u smislu održavanja proizvodnje i obezbjeđivanja sredstava za isplatu zarada zaposlenim, kao i da bi prikupljanje sredstava trajalo izvjesno vrijeme, načelnik opštine Derventa Milorad Simić donio je odluku da tri respiratora budu nabavljena i plaćena sredstvima iz budžeta opštine”, navedeno je u saopštenju Štaba.

Postupajući prema zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije, Opštinski štab obezbijedio je adekvatan prostor za smještaj lica za koja se utvrdi da postupaju suprotno mjerama kućne izolacije, odnosno karantina.

Smještaj je obezbijeđen u Javnoj ustanovi Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” Derventa i to kapaciteta 10 kreveta sa mogućnošću proširenja do 50 kreveta, zatim u objektu Terapijska zajednica “Izvor” 30 kreveta i dovoljno kapaciteta za eventualno bolničko zabrinjavanje.

Na osnovu zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o javnom objavljivanju podataka o licima, za koje se utvrdi da ne postupaju u skladu sa izrečenim mjerama kućne izolacije, odnosno karantina, saopšteno je da su novčano sankcionisana četiri lica.

Riječ je o licima čiji su inicijali Š.Z. koje sankcionisano sa 100 KM, te M.B, E.G. i M.E.S. sa po 1.100 KM.

Štab za vanredne situacije pozdravlja opredjeljenje najvećeg broja stanovnika Dervente da poštuje preporučene mjere izolacije i zaštite, te istovremeno upozorava sve koji krše odredbe da će kontrolni organi biti nemilosrdni i rigorozni prema onima koji se ogluše o propisane mjere.

U Štabu su zahvalili svim privrednicima koji su do sada podržali nabavku opreme i sredstava za zdravstvene radnike, te ističu da su dobro došle donacije i pozivaju sve zainteresovane da se jave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana