Derventa: Izvršni komitet SNSD-a se sastao sa rukovodstvom iz izborne jedinice četiri

Srna
Derventa: Izvršni komitet SNSD-a se sastao sa rukovodstvom iz izborne jedinice četiri

DERVENTA - U Derventi je počeo sastanak Izvršnog komiteta SNSD-a sa rukovodstvom opštinskih odbora iz Izborne jedinice četiri, koja obuhvata Derventu, Brod, Vukosavlje i Modriču. Sastanku prisustvuju predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović, Radovan Višković i Nikola Špirić, član Predsjedništva SNSD-a Zoran Tegeltija, te predsjednik Aktiva žena SNSD-a Nada Tešanović.

Na sastanku, koji se održava u prostorijama Centra za kulturu, prisustvuju i predsjednici opštinskih odbora u Brodu Ilija Jovičić, u Derventi Milorad Simić, u Vukosavljau Borislav Rakić, te u Modriči Mladen Krekić.

Izvršni komitet SNSD-a sastaće se danas i sa rukovodstvom lokalnih odbora iz Izborne jedinice pet u sali Skupštine grada Doboj u 17.00 časova.

Dodik je istakao da SNSD ima dobru organizacionu strukturu i da se ozbiljno priprema za izbore.

Dodik je izrazio uvjerenje da će SNSD u Izbornoj jedinici četiri dobiti izbore u sadašnjem kapacitetu, odnosno da će u sve četiri opštine Modriči, Derventi, Brodu i Vukosavlju dobiti načelnike i skupštinsku većinu.

"Danas razgovaramo na koji način pribaviti novu snagu SNSD-u u okviru organizacionog i akcionog djelovanja. Vjerujem da ćemo na izbore izaći sposobni da te izbore dobijemo u kapacitetu kako smo do sada", izjavio je Dodik novinarima.

On je dodao da je današnji sastanak organizovan sa aktivistima, predsjednicima lokalnih odbora, te narodnim poslanicima iz SNSD-a iz Izborne jedinice četiri, što je takođe učinjeno u nekoliko izbornih jedinica. Dodik je istakao da SNSD ima u sve četiri opštine vlast i da to čine duži niz godina.

"Vidljiv je napredak kada dođete u Derventu, grad koji je u toku građanskog rata bitno razrušen. Vidite da je sada savremen grad sa jakom privredom, riješenom infrastrukturom, u kome ljudima nije problem zapošljavanje.

To daje optimizam i tako je i u drugim opštinama", rekao je Dodik. Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović naglasila je da je namjera i ambicija da i u naredne četiri godine SNSD ima svoje načelnike i vlast u Izbornoj jedinici četiri.

"Mnogo smo zajedno uradili u lokalnim zajednicama, sve ono što je važno za naše ljude na lokalu, u opštinama, selima, gradovima u kojima žive. To je politika SNSD-a i mi se pripremamo za ove izbore, a sve se odvija u specifičnim okolnostima", rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima SNSD radi na terenu uprkos svemu- - Nnamjera nam je da ostanemo najjači, da formiramo lokalnu vlast koja će sa republičkim vlastima raditi na dobrobit naših građana, i sigurna sam da će Vlada Republike Srpske biti na usluzi građanima kao i do sada", rekla je Cvijanovićeva.

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković istakao je da je SNSD spreman za izbore i da se održavaju ovaj vikend.

"Što se tiče SNSD-a, izbori mogu da se održe i ovaj vikend. Mi ćemo pobijediti i u oktobru i u svakom mjesecu. Ovdje smo da čujemo naše ljude, da porazgovaramo da projekti koji su planirani na ovoj regiji budu sprovedeni prema planiranoj dinamici", rekao je Višković.

On je dodao da će u Investiciono-razvojnoj banci biti poseban fond za lokalne zajednice iz kojeg će biti pomagana primjena projekata. Predsjednik OO SNSD-a Modriča Mladen Krekić rekao je da lokalne zajednice ne bi mogle ništa učiniti specijalno da nisu imali podršku institucija Republike Srpske kojima rukovode ljudi iz SNSD-a.

"Bili bi mnogo siromašeniji i ne bi mogli uraditi sve ove projekte i postići rezultate. I Modriča će pobijediti i biti uz SNSD", rekao je Krekić. Predsjednik OO SNSD-a Derventa Milorad Simić je istakao da je razgovarano o tekovinama koje su obezbijeđene u proteklom vremenu. "Imamo jaku podršku koju nećemo iznevjeriti. Boljih nema i neće biti.

Izbori će biti naši, narodni. Vjerujem u podršku naroda, nastojali smo opravdati njihovo povjerenje, i vjerujem da će biti u sve četiri opštine izborna pobjeda", rekao je Simić. Predsjednik OO SNSD-a Vukosavlje Borislav Rakić u ime svih načelnika Izborne jedinice četiri zahvalio je na podrškci koju su imali u prethodnom vremenu.

"Nama iz izrazito nerazvijenih opština podrška znači, kao i građanima i nadamo se da će ove sve četiri opštine pokazati pravu snagu SNSD-a, koja je uvijek stajala uz SNSD i naravno da ćemo pobjeđivati", rekao je Rakić.

Predsjednik OO SNSD-a Brod Ilija Jovičić rekao je da su kao i svih prethodnih izbora spremni za izbore.

"Uz podršku Vlade Republike Srpske, viših organa vlasti Brod je izašao iz beznadežne situacije. Još ima problema i pitanja, građani su strpljivi i zadovoljni onim što smo uradili", rekao je Jovičić.

Sastanku Izvršnog komiteta SNSD-a sa rukovodstvom opštinskih odbora iz Izborne jedinice četiri, koja obuhvata Derventu, Brod, Vukosavlje i Modriču prisustvovali su potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić, član Predsjedništva SNSD-a Zoran Tegeltija, te predsjednik Aktiva žena SNSD-a Nada Tešanović.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana