Derventa: Iz gradske kase za 32 majke isplaćeno 22.000 KM

Srna
Foto: Ilustracija

DERVENTA - Iz budžeta grada Derventa za 32 majke koje su u proteklih šest mjeseci rodile blizance, treće ili svako naredno dijete isplaćeno je ukupno 22.000 KM, a zbog epidemioloških mjera izostao je tradicionalni prijem kod rukovodstva grada.

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić danas je na konferenciji za novinare rekao da ga raduje činjenica da je sve veći broj djece u ovoj lokalnoj zajednici i poželio čestitku tim porodicama. Prema njegovim riječima, u 2019. godini u Derventi je rođeno 189 djece, a lani 223 djece.

"To je dobro, tako treba, još više treba. Derventa je sredina koja je u dobroj ili najboljoj mjeri obezbijedila mogućnost zaposlenja, jer mi dugo godina slovimo za lokalnu zajednicu u kojoj ima posla. Imamo konkurse gdje je neograničen broj radnih mjesta za zaposlenje, što je poenta da se roditelji materijalno obezbijede", rekao je Simić.

On je istakao da se iz gradskog budžeta za svako rođeno treće i naredno dijete izdvaja 600 KM, a za blizance 2.000 KM, i da će takva tradicija biti nastavljena.

Neda Tošić, majka blizanaca Sare i Miloša, ali i sedmogodišnjeg Mateja, izrazila je zadovoljstvo činjenicom da osim porodice i prijatelja još neko misli na njihovu djecu i ima razumijevanja za poprilično visoke troškove za novorođenčad.

"Sara i Miloš još nemaju dva mjeseca, a sedmogodišnji sin Matej nam je od velike pomoći. Bebe su rođene malo prije termina, što je često kada su u pitanju blizanci, ali veoma lijepo napreduju", izjavila je Tošićeva, koja je zahvalila gradonačelniku, ističući da svaka pomoć mnogo znači roditeljima koji imaju više djece.

Prema podacima Gradske uprave, od novembra do maja dvije porodice su postale bogatije za blizance, jedna majka rodila je šesto dijete, dvije majke rodile su peto dijete, dok je njih sedam na svijet donijelo svoje četvrto, a 20 treće dijete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana