Davidović čestitao Jevrejima Hanuku

srna
Foto: gs

BANjALUKA- Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović je povodom Hanuke uputio čestitku svim Jevrejima i jevrejskim opštinama u Republici Srpskoj i BiH sa porukom da ovaj praznik proslave u zdravlju i dobrom raspoloženju, uz tradicionalni pozdrav - "Hanuka na radost".

"Najljepše čestitke povodom praznika Hanuka upućujem vam u ime Republičkog sekretarijata za vjere i u svoje lično ime, sa željom da praznična radost ispuni Vaša srca", navedeno je u čestitki Davidovića.

On je saopštenju Sekretarijata poželio Jevrejima da "ovi dani svjetlosti, koji se praznuju kao uspomena na hrabru pobjedu makabejskih ustanika i oslobođenje i ponovno osvećenje Hrama, osvijetle Vaše domove donoseći mir, ljubav i nadu".

Jevreji od danas do 6. decembra slave Hanuku, jedan od najradosnijih jevrejskih praznika, simbol nade i čuda, vjere u bolje sutra.

Hanuka se slavi u znak sjećanja na trogodišnji oslobodilački rat i oslobođenje Jerusalima 165. godine prije nove ere, kada je "ponovo upaljeno kandilo, a idoli izbačeni iz Hrama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana