Cvijanović: Za rekonstrukciju Doma zdravlja u Kotor Varošu 250.000 KM

Srna
Cvijanović: Za rekonstrukciju Doma zdravlja u Kotor Varošu 250.000 KM

Kotor Varoš - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je danas sa rukovodstvom opštine Kotor Varoš dogovoreno da će Vlada Srpske sa 250.000 KM podržati rekonstrukciju Doma zdravlja u toj opštini.

"Građevinskim radovima biće obuhvaćena ginekologija i laboratorija, a rukovodstvu opštine obećala sam da ću kao premijer iz drugih sredstava omogućiti kupovinu ultrazvučnog aparata koji će koštati od 35.000 do 40.000 KM", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Kotor Varošu.

Ona je istakla da će Vlada Srpske i opština Kotor Varoš zajednički nastaviti da rade na rješavanju problema, te da Dom zdravlja redovno izvršava obaveze.

"Naša zajednička briga jeste zdravlje ljudi. U naredne dvije sedmice odluka o odobravanju sredstava stupiće na snagu", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je na područje ove opštine iz Razvojnog programa, po različitim osnovama, do sada uloženo 70 miliona KM, a posredstvom povoljnih plasmana Investiciono-razvojne banke 11 miliona KM.

"Sigurno je da postoje problemi koje treba da zajednički rješavamo. U ovoj godini donijeli smo i odluku o plasmanu 480.000 KM za projekte sanacije lokalnih puteva, biblioteke, školskog objekta", rekla je Cvijanovićeva.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan kaže da opština želi dobru saradnju sa svim nivoima vlasti, kao i sa Vladom Republike Srpske.

"Premijera Srpske danas smo informisali o našim problemima i prioritetima. Kotor Varoš zaslužuje da mu se posveti pažnja, a dosadašnje probleme rješavali smo iz lokalnog budžeta", rekao je Sakan.

On je dodao da je danas dogovorena saradnja sa Vladom Srpske na saniranju gradskih ulica, kao i puteva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana