Ćosić: SNSD očekuje apsolutnu vlast u izbornoj jedinici osam

Srna
Ćosić: SNSD očekuje apsolutnu vlast u izbornoj jedinici osam

SARAJEVO - Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izrazio je danas uvjerenje da će ova stranka na lokalnim izborima osvojiti načelnička mjesta u osam opština sarajevsko-romanijske regije, kao i vlast na nivou grada.

"Mi u ovoj izbornoj jedinici imamo pet od osam načelnika opštine i želimo da na predstojećim izborima napravimo maksimalan rezultat. Ciljamo na još dvije, odnosno tri opštine. Sigurni smo da će svi naši kandidati čije su kandidature potvrđene obnoviti mandate, te da ćemo osvojiti i vlast na nivou grada Istočno Sarajevo", rekao je Ćosić novinarima.

On je izrazio i uvjerenje da će SNSD sa koalicionim partnerima formirati vlast i u skupštinama opština, te da će kandidati te stranke u opštinama Istočna Ilidža, Sokolac i Istočni Stari Grad, na bazi saradnje sa koalicionim partnerima, pobijediti.

Ćosić, koji je i kandidat SNSD-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva, rekao je nakon sastanka sa potpredsjednikom SNSD-a Radovanom Viškovićem, koji je i premijer Republike Srpske, da je 95 odsto kapitalnih projekata koji su sprovedeni u ovom gradu, ali i cijeloj izbornoj jedinici, od Han Pijeska do Trnova, realizovano isključivo uz podršku Vlade Srpske.

"U našim lokalnim zajednicama, projekti Vlade Republike Srpske, direktno ili indirektno, mjere se milionima KM. Svaka naša lokalna zajednica dobila je značajnu podršku Vlade Republike Srpske", podsjetio je Ćosić.

On je naglasio da nijedan projekat ne bi bio realizovan da nije bilo podrške Vlade Srpske, koju vodi SNSD, te da je samo u grad Istočno Sarajevo, kroz različite projekte, investirano više od 300 miliona KM.

"Mi smo godinama tragali za projektima poput dvorane, saobraćajnica, škola, nove bolnice, zgrade Vlade, a danas sve to imamo. Sve to je urađeno na bazi prijedloga SNSD-a, tamo gdje je bio u prilici da predlaže kroz vođenje lokalnih zajednica", rekao je Ćosić.

On je zahvalio predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću za podršku.

Ćosić je rekao da je danas na sastanku razgovarano i o tome kako tokom epidemije virusa korona sačuvati radna mjesta kroz podršku Zavoda za zapošljavanje, Investiciono razvojne banke, Fonda solidarnosti i svih institucija nad kojima Vlada Republike Srpske ima kontrolu.

"Vlada Republike Srpske prisutna je u svim segmentima života, počevši od lokalne zajednice, pa dalje prema institucijama. Danas je potpredsjednik partije izrazio takvo opredjeljenje za i ubuduće", istakao je Ćosić.

Ćosić je dodao da lokalne zajednice u kojima je SNSD na vlasti mnogo bolje funkcionišu od onih lokalnih gdje je na vlasti SDS sa koalicionim partnerima.

"Ljudi samo treba da izađu na ulice i vide šta se dešava u njihovim i drugim lokalnim zajednicama", rekao je Ćosić.

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković održao je danas u Istočnom Sarajevu sastanak sa načelnicima opština Pale Boškom Jugovićem, Trnovo Dragomirom Gagovićem, Rogatica Miloradom Jagodićem, Istočno Novo Sarajevo Ljubišom Ćosićem i Han Pijesak Vladom Ostojićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana