Čelinac proslavlja Dan opštine: Služena liturgija u hramu Svetog Arhangela Gavrila

Srna
Foto: Srna

ČELINAC - U Čelincu je danas, povodom Dana opštine i krsne slave - Sabora Svetog arhangela Gavrila, služena sveta liturgija i položeni vijenci u spomen-kapeli za 220 poginulih boraca ove opštine.

Iguman manastira Gomionica otac Metodije, koji je sa osam sveštenika, u prisustvu velikog broja vjernika, služio liturgiju, rekao je da se danas srpski narod sjeća hrabrosti stradalih. "Danas se i zavjetujemo da nas prošlost neće paralisati", rekao je otac Metodije.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Dalibor Vujičić rekao je da ne smiju biti zaboravljeni lik i djelo boraca koji su život dali za krst časni, slobodu zlatnu i Republiku Srpsku.

"Naša obaveza prema poginulim borcima je da nastavimo da činimo boljom Republiku Srpsku, jer onome ko ne vidi svoju prošlost - piše se loša budućnost.

Republika Srpska je svetinja koju moramo čuvati. U odbrambeno-otadžbinskom ratu bili smo jedinstveni i složni, a tu slogu moramo pokazati i u današnje vrijeme", istakao je Vujičić. Vijence su u spomen-kapeli položili predstavnici Narodne skupštine Republike Srpske - potpredsjednik parlamenta Milan Petković i poslanik Vlado Đajić, predstavnici Vlade Republike Srpske - ministar poljoprirede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić i uprave i lokalne uprave Senka Jujić.

Vijence su položili i predstavnici opštine Čelinac, Opštinske boračke organizacije, te bratskih opština Trstenik, Majdanpek i Zvečan i porodice poginulih boraca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana