Brčko: Služen parastos za porodicu Isailović

Srna
Foto: Srna

BRČKO- Na Trgu mladih u Brčkom služen je parastos, prislužene svijeće i položeno cvijeće povodom obilježavanja 27 godina od stradanja četiri člana porodice Isailović usljed granatiranja ovog grada koje je izvršeno sa položaja muslimansko-hrvatskih jedinica.

Tog dana stradali su šezdesetdvogodišnji Božo, njegova dvadesetsedmogodišnja snaha Svjetlana, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće, i trogodišnja unuka Božana, dok je Božov sin preživio jer sticajem okolnosti nije bio u stanu, ali je kasnije preminuo od tuge.

Komšija i prijatelj Isailovića Obren Marković rekao je da se odlično sjeća tog dana, koji se, istakao je, ne smije nikada zaboraviti i podsjetio da se 10. maja 1994. godine u Domu kulture održavala sjednica Skupštine Republike Srpske, te da su sa položaja muslimansko-hrvatskih jedinica, od ranih jutarnjih do kasnih poslijepodnevnih časova, neselektivno gađani ciljevi po Brčkom.

"Cilj je bio da se uništi Skupština Republike Srpske. Nekoliko puta smo tražili da se pokrene postupak i podnosili zahtjev da se za ovaj zločin odgovara. Međutim, do danas nismo dobili odgovor", izjavio je Marković novinarima.

Predsjednik Udruženja porodica poginulih boraca iz Brčkog Jovan Pudić naveo je da su bezuspješni bili i zahtjevi Udruženja za postavljanje spomen-ploče na mjesto pogibije Isailovića.

"Dobili smo indirektno odgovor da se traži podizanje nekog spomenika i bošnjačkoj strani i zbog toga nama ne dozvoljavaju", naglasio je Pudić.

Parastosu za porodicu Isailović prisustvovali su rodbina i prijatelji porodice, kao i predstavnici Srba u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti distrikta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana