Brčko: Ana Gajić i Srđan Samardžić najbolji sportisti u 2019. godini

Srna
Brčko: Ana Gajić i Srđan Samardžić najbolji sportisti u 2019. godini

BRČKO - Odbojkašica Ženskog odbojkaškog kluba /ŽOK/ "Bimal-Jedinstvo" Ana Gajić i član Atletskog kluba "Maraton" Srđan Samardžić najuspješniji su sportisti u Brčkom za 2019. godinu u ženskoj, odnosno muškoj konkurenciji.

Gajićeva, čiji klub je sinoć na manifestaciji "Izbor sportiste godine" proglašen najuspješnijim sportskim kolektivom distrikta, rekla je novinarima da joj je čast što je drugi put izabrana za najuspješniju sportistkinju Brčko distrikta.

"Sve to postigla sam zahvaljujući klubu. Nadam se da ću i sljedeće godine braniti boje 'Bimal-Jedinstva'", rekla je Gajićeva.

Samardžić je istakao da je dugo godina proglašavan za najboljeg atletičara distrikta, te da je zadovoljan postignutim rezultatima prošle i 2018. godine.

"Donio sam prvi put balkansku medalju sa nekog atletskog takmičenja u seniorskoj konkurenciji u Brčko. Nadam se da ću u narednom periodu biti još bolji i da ću ostvariti normu za neko veće takmičenje kao što su Olimpijske igre ili Svjetsko prvenstvo", rekao je Samardžić.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić, koji je uručio nagrade najuspješnijim sportistima grada, rekao je obraćajući prisutnima da svima u distriktu i Vladi predstoji rad na poboljšanju sportske infrastrukture kako bi sportski rezultati bili još značajniji.

Šef Odjeljenja distrikta za privredni razvoj, sport i kulturu Pero Gudeljević ukazao je da se godišnje za rad sportskih kolektiva iz lokalnog budžeta izdvoji oko 3.500.000 maraka, te da će ove i narednih godina zbog novog Zakona o budžetu biti pravednija raspodjela tih sredstava.

Nagrade i priznanja dodijeljeni su u 22 kategorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana