Bratunac: Stihove recitovali pjesnici srednjeg Podrinja s obje strane Drine

Srna
Bratunac: Stihove recitovali pjesnici srednjeg Podrinja s obje strane Drine

BRATUNAC - U okviru manifestacije “Kulturno ljeto” večeras su pjesnici iz srednjeg Podrinja iz Republike Srpske i Srbije recitovali stihove na Trgu Miloša Obilića u Bratuncu.

Svoje stihove govorili su Srđan Ristić, Dragana Vasić, Jelena Kovačev, Milojka Živanović, Vojin Ostojić, Matej Kapetina i Matej Davidović, a nastupila je i vokalni solista Olja Babić, te mladi gitarista Đorđe Nikolić.

Direktor bratunačkog Doma kulture Radovan Petković rekao je da ga raduje što se na trgu okupi veliki broj mladih da prate kulturne sadržaje, što pokazuje opravdanost pokretanja i održavanja ove manifestacije.

Organizatori programa su Dom kulture i Opština Bratunac.

U okviru “Kulturnog ljeta” predviđeni su muzički sadržaji, predstave, književne večeri, promocije knjiga, festival folklora i drugi sadržaji.

Naredna programska aktivnost u okviru ove manifestacije je književno veče 28. jula u 20.00 časova.

U ponedjeljak, 2.avgusta, planirano je rodoljubivo veče i promocija zbirke pjesama “Trag/ovi/” mladog pjesnika iz Ljubovije Srđana Ristića.

Festival folklora biće održan 3. avgusta, a manifestacija, koja je počela koncertom grupe “Uvertira” i benda “Solo” iz Loznice, biće završena 10. avgusta dječijim muzičkim kabareom u izvođenju glumaca Slobodana Ninkovića i Jovice Tišme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana