Bosanski Milanovac: Uređenjem puta do povratka mještana

D. K.
Bosanski Milanovac: Uređenjem puta do povratka mještana

Sanski Most - Zavičajno udruženje Sanjana "Grmeč", čije je sjedište u Banjaluci, juče je u selu Bosanski Milanovac udaljenom dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta organizovalo akciju čišćenja i uređenja puta.

Prema riječima predsjednika udruženja Nikole Dronjka, u akciji je učestvovalo pedesetak članova, a pomogla im je i nekolicina povratnika.

- Put koji povezuje Bosanski Milanovac sa svijetom je bio zarastao u grmlje i šiblje i bilo je gotovo nemoguće saobraćati, osim terenskim vozilima. Na poziv mještana, organizovali smo akciju uređenja puta - istakao je Dronjak.

On je dodao da su u razgovoru s predstavnicima lokalnih vlasti dobili čvrsta obećanja da će uskoro početi saniranje ovog makadamskog puta. Dronjak ističe da je Udruženje "Grmeč" do sada organizovalo niz humanitarnih akcija, a nedavno su pomagali građanima Sanskog Mosta koji su bili ugroženi nedavnim poplavama.

- Slične akcije ćemo organizovati i u drugim povratničkim selima koja su prilično zapuštena - kaže Dronjak.

Sanski paroh Alen Marić, koji je obišao učesnike akcije, rekao je da je u Bosanskom Milanovcu obnovljeno samo petnaestak domaćinstava. Dodao je da je u ovom podgrmečkom selu prije rata bilo više od stotinu domaćinstava.

- Mještani danas mahom žive na području Srpske ili u Srbiji. Mladi nisu zainteresovani da se vrate zbog loše infrastrukture - istakao je Marić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana