Bolnica "Sveti vračevi": Dogovorena saradnja sa Medicinskim fakultetom u Foči

Srna
Bolnica "Sveti vračevi": Dogovorena saradnja sa Medicinskim fakultetom u Foči

BIJELjINA - Bolnica "Sveti vračevi" u Bijeljini i Medicinski fakultet u Foči ozvaničili su danas sporazum o saradnji kojim je ova zdravstvena ustanova postala partnerska bolnica i nastavna baza fakulteta.

 

Vršilac dužnosti direktora Bolnice "Sveti vračevi" Zlatko Maksimović rekao je novinarima da to u praksi znači da će više studenata Medicinskog fakulteta boraviti u bijeljinskoj bolnici duži period i provoditi u njoj veći dio specijalizacija.

"Investiranje u nauku i znanje uvijek se isplati", ocijenio je Maksimović i najavio veću posvećenost naučno-istraživačkim radovima i potpisivanje sličnog sporazuma Bolnice "Sveti vračevi" i sa Medicinskim fakultetom u Banjaluci.

Dekan Medicinskog fakulteta u Foči Dejan Bokonjić rekao je nakon potpisivanja sporazuma da je riječ o intenziviranju saradnje sa bijeljinskom bolnicom kao jednoj od najvažnijih partnerskih ustanova u istočnom dijelu Republike Srpske.

On je naveo da na Medicinskom fakultetu u Foči već predaje nekoliko profesora iz bijeljinske bolnice, da žele da još mladih stručnjaka iz ove ustanove vežu za fakultet, prvenstveno kroz mentorstvo, kao i da obezbijede mogućnost boravka većeg broja studenata u ovoj bolnici.

Bokonjić je rekao novinarima da raste broj studenata, kao i rejting Medicinskog fakulteta u Foči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana