Bogat program povodom slave i Dana opštine Srbac

D. J.
Bogat program povodom slave i Dana opštine Srbac

SRBAC - Krsna slava i Dan opštine Srbac koji se obilježavaju od 12. do 14. oktobra, ove godine imaće posebnu simboliku jer se proslavlja 90. godišnjica otkako Srbac nosi svoje današnje ime.

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević rekao je da će prvog dana biti služen parastos za poginule borce te organizovan prijem za dobrovoljne davaoce krvi, a dan kasnije izložba slika sa 40. saziva bardačke kolonije i svečana akademija, na kojoj će biti uručena opštinska priznanja.

- Posljednjeg dana manifestacije organizovaćemo svečanu litiju gradskim ulicama i slavski obred u hramu Vaskrsenja Hristovog, a nakon toga koncert folklornih ansambala i nastup mališana na gradskom trgu. Za građane će na štandovima biti postavljeno prigodno posluženje, a biće organizovan i mini sajam rukotvorina i zimnice - rekao je Dragosavljević. Dodaje da će istog dana biti organizovan i Konjički sabor u okviru koga će građani moći vidjeti izložbu konja i fijakera.

- Proslavu ćemo okončati koncertom “Amadeus benda” na trgu sa početkom u 20 časova, što će biti poklon građanima povodom velikog jubileja - rekao je Dragosavljević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana