Bileća: Usvojen nacrt budžeta za narednu godinu od 10.548.000 KM

Srna
Foto: Srna

BILEĆA- Skupština opštine Bileća usvojila je danas Nacrt budžeta opštine za sljedeću godinu od 10.548.000 KM i Nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu od 13.854.000 KM.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Miljan Milićević rekao je novinarima da će budžet za narednu godinu biti veći za oko 1,4 miliona KM u odnosu na ovogodišnji.

On je istakao da se najviše novca od 5,2 miliona KM izdvaja za plate svih budžetskih korisnika, navodeći da je u opštini i dalje teška finansijska situacija i da imaju prekomjeran broj zaposlenih.

Milićević je dodao da je opština Bileća vjerovatno prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj po velikom broju zaposlenih u odnosu na broj stanovnika i da očekuje da će se u 2023. godini u saradnji sa republičkim vlastima naći rješenje za višak radnika.

Načelnik opštine Veselin Vujović rekao je da će budžet za sljedeću godinu biti potrošački jer će najviše sredstava biti izdvojeno za plate i vraćanje starih i novih dugova.

On je napomenuo da se finansijski problemi u Opštini Bileća ne mogu riješiti za kratko vrijeme i da jedino uz pomoć Vlade Republike Srpske mogu izaći iz teške situacije, u šta ne sumnja.

Vujović je rekao da će vjerovatno morati pribjeći nepopularnoj mjeri otpuštanja radnika uz otpremnine, navodeći da je sada oko 240 zaposlenih, odnosno 41 manje, uključujući i pripravnike, od kada je preuzeo funkciju načelnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana