Bileća: Do kraja septembra završetak rekonstrukcije trotoara

Srna
Foto: Srna

BILEĆA- U Bileći je u toku rekonstrukcija trotoara u užem jezgru opštine u okviru projekta za koji je Vlada Republike Srpske obezbijedila 300.000 KM.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje Miloš Bošnjak rekao je Srni da je projektom planirano da bude rekonstruisano oko 4.200 metara kvadratnih trotoara, a projekat bi trebao da bude završen do kraja septembra.

On je naveo da projekat podrazumijeva uklanjanje postojećeg sloja, izradu podloge, zamjenu oštećenih i postavljanje novih ivičnjaka, te postavljanje završnog sloja trotoara.

- U obuhvatu je Ulica kralja Aleksandra, te Ulica Peka Pavlovića. Ukoliko se uklopimo, pokušaćemo da rekonstruišemo i trotoare od raskrsnice kod Srednjoškolskog centra do Dječijeg vrtića u ovoj fazi, a sljedeća faza, u zavisnosti od finansijskih sredstava, biće rekonstrukcija trotoara ka Osnovnoj školi "Sveti Sava" - rekao je Bošnjak.

On je dodao da je planirano da ulica Obilićev vijenac u Bileći, kao ambijentalna cjelina iz austrougarskog perioda, bude popločana kamenom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana