Bijeljina: Ujedinjena Srpska podržava prijedlog za gradonačelnika

Srna
Bijeljina: Ujedinjena Srpska podržava prijedlog za gradonačelnika

BIJELjINA - Čelnici gradskih odbora SNSD-a i Ujedinjene Srpske u Bijeljini sastali su se kako bi pripremili sporazum o usaglašenom političkom djelovanju i podršci zajedničkom kandidatu za predstojeće lokalne izbore.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je da je Ujedinjena Srpska četvrta gradska organizacija iz postojeće skupštinske većine na nivou Republike Srpske sa kojom će njegova stranka potpisati koalicioni sporazum.

"Želja nam je da ovu koaliciju implementiramo i na lokalnom nivou. Tek kada potpišemo koalicioni sporazum sa postojećim koalicionim partnerima možemo razgovarati i sa drugim strankama koje egzistiraju na teritoriji grada", kaže Ćorić, saopšteno je iz SNSD Bijeljina.

On napominje da SNSD želi da u strankama koje su im koalicioni partneri na nivou Republike Srpske pronađe istomišljenike sa kojima će zajedno raditi na definisanju strateških ciljeva i određivanju infrastrukturnih projekata koji su u budućnosti potrebni Bijeljini.

"Želimo da za sve naše aktivnosti odredimo rokove i da ih realizujemo, a ne da samo o njima govorimo u predizborno vrijeme. Usvojićemo precizne kriterijume koji kadrovi i sa kojim stručnim kompetencijama te ciljeve mogu realizovati", rekao je Ćorić i naglasio da SNSD ne želi tromu administraciju koja je sama sebi svrha nego ljude sa vizijom koji vole ovaj grad.

Ćorić napominje da SNSD želi da se strateški projekti poput izgradnje auto-puta, shvate kao istorijska šansa za ekonomski razvoj, ali i kao šansa koja će ovu sredinu unaprijediti u obrazovnom i kulturološkom smislu.

"Bijeljina može biti moderan grad samo ako adekvatno upotrijebi ljudske i intelektualne kapacitete koje posjeduje", istakao je predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina.

Predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Milan Trninić rekao je da je ovo bio sastanak političkih istomišljenika koji imaju istu političku viziju, kako za Republiku Srpsku, tako i za Bijeljinu.

"Ujedinjena Srpska jedan je od najstabilnijih koalicionih partnera SNSD-a na prostoru Srpske i to partnerstvo ćemo prenijeti u Bijeljinu. Pošto nećemo imati svog kandidata za gradonačelnika, potpisivanje sporazuma sa SNSD-om će značiti i podršku kandidatu koga predloži ta stranka", istakao je Trninić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana