Bijeljina: Tradicionalnim druženjem lovaca ozvaničen početak lovne sezone na nisku divljač

Srna
Bijeljina: Tradicionalnim druženjem lovaca ozvaničen početak lovne sezone na nisku divljač

BIJELjINA- Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić prisustvovao je druženju lovaca u lovačkom domu u Gornjim Zagonima na kome je ozvaničen početak lovne sezone na nisku divljač.

Mićić, koji je i predsjednik Skupštine Lovačkog društva "Semberija", rekao je da će lov na fazane i zečeve biti dozvoljen narednih 11 sedmica.

On je dodao i da cilj nije da da se ulovi što više divljači već da se sačuva priroda.

Mićić istakao je da su ovakvi susreti najbolji podsticaj za razvoj lovnog turizma.

- Podsjetiću vas da su nekada u Semberiju dolazili Italijani kako bi lovili prepelice, a podatak da naše udruženje ima više od 1.000 članova, dovoljno govori o potencijalu koji posjedujemo - rekao je Mićić.

On je istakao lijepo druženje i dobrovoljni rad lovaca, čiji je rezultat 17 lovačkih sekcija u Semberiji i veliki broj lovačkih kuća.

- Osim toga, možemo da se pohvalimo brojnim članovima koji su takozvani zaslužni lovci, stariji od 65 godina, koji duže od dvije decenije plaćaju članarinu - rekao je Mićić.

Predsjednik lovačke sekcije Zagoni Zdravko Stevanović istakao je da Lovačko udruženje "Semberija" svake godine u lovište pusti više od 5.000 fazana i obezbijedi nekoliko tona hrane za visoku i nisku divljač.

- Ove godine naša sekcija je odlučila da ne lovi zeca jer ga nema mnogo u lovištu. Fokusiraćemo se na fazane, a dozvoljen je i odstrel predatora - šakala, lisice i kune - dodao je Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana