Bijeljina: Obezbijeđena sredstva za kuhinju u vrtiću na Ledincima

GS
Bijeljina: Obezbijeđena sredstva za kuhinju u vrtiću na Ledincima

BIJELjINA - Za realizaciju projekta "Vrtić je i moje pravo" kojim je predviđeno i opremanje kuhinje u područnom vrtiću "Čika Jova Zmaj" u bijeljinskom naselju Ledinci, iz sredstava Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske obezbijeđeno je 50.000 KM, dok će grad Bijeljina izdvojiti oko 17.800 KM, saopšteno je iz Gradske uprave.

Gradonačelnik Mićo Mićić rekao je nakon potpisivanja ugovora sa IRB-om da se očekuje da će zahvaljujući realizaciji ovog projekata biti poboljšana usluga u ovom vrtiću.

"Uvođenjem poludnevnog predškolskog programa u vrtiću na Ledincima biće povećan i broj djece koja pohađaju ovu vrstu nastave. Mališanima uzrasta od tri do šest godina iz ranjivih grupa stanovništva (djeca romske nacionalnosti i iz socio-ekonomski ugroženih porodica) ova usluga biće besplatna", rekao je Mićić.

On je istakao da će biti i poboljšani uslovi za pripremu hrane u vrtiću na Ledincima za djecu koja borave u ovom objektu, ali i u područnoj jedinici u Dvorovima, te će na taj način opterećenost kuhinje u centralnom vrtiću biti značajno smanjena, a samim tim usluga će biti kvalitetnija.

Osim Bijeljine, projekti u još osam lokalnih zajednica biće sufinasirani u okviru finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj u 2019/2020. godini.

Sredstva finansijskog mehanizma odobravaju se na bespovratnoj (grant) osnovi, a u ovom ciklusu bila su dostupna za podršku projektima lokalnih zajednica radi poboljšanja dostupnosti i kvaliteta javnih usluga, kao i za povećanje obima i produktivnosti poljoprivredne proizvodnje.

Finansijski mehanizam uspostavljen je kako bi pružio podršku realizaciji prioriteta utvrđenih strategijama razvoja jedinica lokalne samouprave i na taj način doprinio jačanju javnih usluga i ruralnog razvoja u Republici Srpskoj.

Projekat je uspostavljen kroz saradnju Ministarstva finansija Republike Srpske, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ambasade Švajcarske u BiH, Razvojnog programa UN u BiH i Investiciono-razvojne banke Republike Srpske

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana